Середа, 24.04.2024, 14:08
Комунальна установа
"Добровеличківський методичний центр
педагогічної майстерності"
Вітаю Вас Гость | RSS
//
Меню сайту
Статистика
...
Всього: 111
Нових за місяц: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0

Хлопців: 31
Дівчат: 79
Форма входу
Погода
Головна » 2019 » Березень » 25 » Семінар-практикум вихователів ЗДО
13:48
Семінар-практикум вихователів ЗДО

22 березня 2019 року на базі Добровеличківського міжшкільного навчально-виробничого комбінату відбувся районний семінар-практикум вихователів дошкільних закладів району з проблеми «Сучасні підходи до логіко-математичного розвитку дітей дошкільного віку відповідно до Базового компонента дошкільної освіти».

Учасники семінару мали змогу познайомитись з досвідом роботи вихователя Липнязького ЗДО «Веселка»  Червінської Наталії Костянтинівни, яка працює над проблемою логічного розвитку у дітей дошкільного віку.

Цікавим і змістовним став виступ вихователів Перчунівського ЗДО «Берізка» Доманішевської Ірини Миколаївни та Колесник Світлани Сергіївни. Вихователі  у своїй роботі  використовують такі методи навчання: словесні, наочні та практичні.

Свою роботу з дітьми вони будують  на основі  гри. У процесі навчання та гри у дитини будуються нові якості особистості: почуття справедливості, адекватне переживання успіху або невдачі, здатність регулювати спільну діяльність, колективізм, дисциплінованість. Роль вихователів у логічно-математичному розвитку полягає у створенні умов, за яких можливо надати допомогу дитині розкрити свій потенціал, навчити її самостійно пізнавати світ, бо основним чинником розвитку дитини є її власна діяльність. Педагоги продемонстрували окремі ігри, різноманітний дидактичний матеріал, який використовують у своїй роботі з дошкільнятами.

З технологією «Палички Кюїзенера» познайомила учасників семінару вихователь Карбівського ЗДО «Берізка» Єрмоленко Тетяна Іванівна.  Палички Кюїзенера називають ще кольоровими паличками, кольоровими числами, кольоровими лінієчками, рахунковими паличками.

Основні особливості цього дидактичного матеріалу - абстрактність, універсальність, висока ефективність.

Палички Кюїзенера, як дидактичний засіб, в повній мірі відповідають специфіці й особливостям елементарних математичних уявлень, що формуються у дошкільнят, а також їх віковим можливостям, рівню розвитку дитячого мислення, в основному наочно-дієвого і наочно-образного.

Методист  Кулик Т.В. наголосила на важливості професійного зростання вихователів-дошкільників шляхом постійного навчання, формування когорти педагогів, здатних використовувати сучасні технології у професійній діяльності.

Фото семінару

Переглядів: 453 | Додав: Личко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Обласний педагогіч
Обласний педагогічний Марафон Штрихи до портрета Василя Сухомлинського
Учитель року 2018
Учитель року-2018
Новий навчальний рік
Про організацію
навчально-виховного
процесу
у 2018/2019 н.р.
Результати
Результати ІІ етапу
Всеукраїнських
учнівських олімпіад
2018-2019 н.р.
ЗНО
Одеський регіональний
центр
оцінювання якості
освіти
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні посилання
Архів записів