Середа, 24.04.2024, 14:12
Комунальна установа
"Добровеличківський методичний центр
педагогічної майстерності"
Вітаю Вас Гость | RSS
//
Меню сайту
Статистика
...
Всього: 111
Нових за місяц: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0

Хлопців: 31
Дівчат: 79
Форма входу
Погода
Головна » 2014 » Грудень » 1 » Районний семінар – практикум вчителів 3-х класів
16:14
Районний семінар – практикум вчителів 3-х класів

   21 листопада 2014 року на базі Добровеличківського НВК № 2 відбувся районний семінар – практикум вчителів 3-х класів. Проблема  «Самостійна робота як вид навчальної діяльності молодшого школяра» червоною лінією пройшла впродовж  всього семінару.
   Розпочато захід відвідуванням відкритого уроку літературного читання, де розглядалась тема: «Для чого людині серце» за творчістю А.Дімарова, який проводила вчитель в 3-го класу Михайленко Тетяна Юріївна. Урок був побудований з урахуванням диференційованого підходу в навчанні кожного третьокласника. Підготовчою діяльністю до розкриття теми була дослідницька діяльність, де  учні виступали в ролі: народознавців, науковців та літературознавців. Впродовж уроку застосовувались елементи критичного мислення, а саме: «передбачення», що спонукало дітей до інтриги у визначенні істини проблемного питання. Активно використовувався досвід дітей. Також дана тема передбачає міжпредметні зв’язки, що активно і застосовувалось Тетяною Юріївною.


   Продовженням семінару була участь вчителів у засіданні круглого столу, під час якого даний самоаналіз уроку Тетяною Юріївною та глибокий аналіз уроку колегами. В рамках круглого столу Михайленко Т.Ю. презентувала свій досвід з проблеми «Використання самостійної роботи на уроках», де висвітлила основні аспекти своєї діяльності з даного питання.  
   Наступним для обговорення стояло питання «Особливості реалізації Державного стандарту початкової загальної освіти». Ведучою в розкритті основних напрямків даного питання виступила з презентацією вчитель початкових класів Добровеличківської ЗШ І-ІІІ ступенів №1 Малімон Інна Леонідівна. Зокрема відзначила, що модернізація освіти передбачає компетентнісний підхід, який тісно пов’язаний із такими підходами  до навчання, як
   - особистісно орієнтований (оскільки потребує трансформації змісту освіти, перетворення його з моделі для «всіх» на суб’єктивні надбання одного учня, що їх можна виміряти);
   - діяльнісний (тому що може бути реалізований тільки в діяльності, тобто в процесі виконання конкретним учнем певного комплексу дій).


   Крім того, Інна Леонідівна окреслила основні ключові компетентності та відзначила позитивні зміни у новій редакції Державного стандарту початкової загальної освіти. До обговорення долучались також колеги з висловлюваннями про позитивні та негативні сторони нових вимог, які ставить перед нами Держава.
   На завершення ділової розмови з повідомленнями та інструктивними матеріалами виступила Попроцька Л.М., методист райметодкабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації. Крім того, членами студії вчителів 3-х класів підведено підсумки та вироблено завдання, які потрібно виконати в період між засіданнями.

Переглядів: 662 | Додав: LavrenyukVV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Обласний педагогіч
Обласний педагогічний Марафон Штрихи до портрета Василя Сухомлинського
Учитель року 2018
Учитель року-2018
Новий навчальний рік
Про організацію
навчально-виховного
процесу
у 2018/2019 н.р.
Результати
Результати ІІ етапу
Всеукраїнських
учнівських олімпіад
2018-2019 н.р.
ЗНО
Одеський регіональний
центр
оцінювання якості
освіти
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Корисні посилання
Архів записів