П`ятниця, 26.04.2024, 17:50
Комунальна установа
"Добровеличківський методичний центр
педагогічної майстерності"
Вітаю Вас Гость | RSS
//
Меню сайту
Статистика
...
Всього: 111
Нових за місяц: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0

Хлопців: 31
Дівчат: 79
Форма входу
Погода
Головна » 2013 » Вересень » 25 » Районна науково-практична конференція до 95-річчя В.О. Сухомлинського
22:51
Районна науково-практична конференція до 95-річчя В.О. Сухомлинського

25 вересня 2013 року на базі Добровеличківського МНВК відбулась районна науково-практична конференція «Сучасна освіта: реалії та перспективи гуманістичної педагогіки В.О. Сухомлинського у реалізації цілісного підходу до особистості дитини».  Учасниками конференції були , директори шкіл, завідуючі дошкільних закладів, заступники директорів з навчально-виховної роботи, методичний актив закладів освіти району. В роботі конференції взяв участь перший заступник голови Добровеличківської районної державної адміністрації О. Мокрицький. У своєму виступі Олександр Валентинович акцентував увагу на важливості розвитку дошкільної освіти, ознайомив присутніх з планами по розширенню мережі дошкільних навчальних закладів шляхом створення навчально-виховних комплексів. Було відмічено позитивні зрушення які відбулися в розвитку дошкілля на територіях Липнязької, Тишківської, Олександрівської та Гаївської сільської ради. Особливу увагу  Мокрицький О.В. звернув  на вимоги які стоять перед дошкільними навчальними закладами у питанні забезпечення якісної освіти.

          Начальником відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Силенко Л.В., було відмічено  збільшення кількості гуртків за інтересами в яких діти в повній мірі можуть реалізувати свої здібності. Особливо це стосується роботи Добровеличківського, Липнязького, Олександрівського ДНЗ, Помічнянського ДНЗ №3 та №1, Тишківських ДНЗ №1 та №2.

         Під час роботи конференції було розглянуто три напрямки реалізації педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського в дошкільній, шкільній та позашкільній освіті.

         В ході розгляду питань пленарної частини конференції виступили:   «Провідні домінанти гуманістичної педагогіки В.О. Сухомлинського» - Личко В.М., в.о. завідуючого районним методичним кабінетом., «Формування у дошкільників цілісного ставлення до себе засобами гуманістичної педагогіки В.О. Сухомлинського» - Бондаренко В.В., методист районного методичного кабінету, «Від екології природи до екології душі» -Лесковець О.Й., вихователь Помічнянського ДНЗ №3, «В. Сухомлинський про формування образного мислення як одного з аспектів розвитку творчої особистості» - Врадій Т.А., вчитель початкових класів  Добровеличківської ЗШ №1, «Впровадження педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського в роботі Липнязької ЗШ №2» - Завертайло Т.А., директор Липнязької ЗШ №2, «Розвиток виховної системи Дружелюбівського НВК на засадах творчих ідей В.О. Сухомлинського» - Брага Т.Л., в.о. директора Дружелюбівського НВК, « Педагогічна спадщина В. Сухомлинського у вихованні сучасного громадянина» - Гідулян Л.А., заступник директора з навчально-виховної роботи Помічнянської ЗШ №2, «Проблема морального становлення особистості в педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського» - Гребенюк Н.П., директор Помічнянського ЦДЮТ, «Втілення творчих ідей В.О. Сухомлинського в позашкільній роботі» - Завалко Л.О., директор Добровеличківського ЦДЮТ.

         Після завершення пленарної частини конференції  було проведено семінари- практикуми для педагогів - дошкільників та заступників директорів з навчально-виховної роботи, які пройшли на базі Добровеличківського ДНЗ «Ромашка» та Добрвоеличківського МНВК.

 


 



 

Переглядів: 915 | Додав: Личко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Обласний педагогіч
Обласний педагогічний Марафон Штрихи до портрета Василя Сухомлинського
Учитель року 2018
Учитель року-2018
Новий навчальний рік
Про організацію
навчально-виховного
процесу
у 2018/2019 н.р.
Результати
Результати ІІ етапу
Всеукраїнських
учнівських олімпіад
2018-2019 н.р.
ЗНО
Одеський регіональний
центр
оцінювання якості
освіти
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Корисні посилання
Архів записів