Субота, 27.04.2024, 06:43
Комунальна установа
"Добровеличківський методичний центр
педагогічної майстерності"
Вітаю Вас Гость | RSS
//
Меню сайту
Статистика
...
Всього: 111
Нових за місяц: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0

Хлопців: 31
Дівчат: 79
Форма входу
Погода
Головна » 2015 » Травень » 12 » Про патріотичне виховання молоді
10:47
Про патріотичне виховання молоді
   Патріотичне виховання є складовою загального виховного процесу підростаючого покоління, головною метою якого є набуття молодими громадянами соціального досвіду, готовності до виконання громадянських і конституційних обов'язків, успадкування духовних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування особистісних рис громадянина. З цією метою в планах роботи загальноосвітніх навчальних закладів розроблено відповідні заходи, що  постійно виконуються.
   Відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації розроблена цільова міні-програма «Патріотичне виховання молоді». Відповідно до міні-програми у загальноосвітніх навчальних закладах району заплановано проведення виховних годин, тематичних уроків, вечорів пам’яті; засідання круглих столів; книжкових виставок; фотовиставок; вечорів поезії;  зустрічей з учасниками бойових дій АТО;  лекцій, бесід   про героїчні подвиги героїв, які виступили на захист незалежності  та територіальної цілісності України та вшанування осіб, що загинули в зоні  проведення антитерористичної операції.
   У Помічнянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2, Олексіївській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів та Глинянській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів відкрито меморіальні дошки випускникам школи, які загинули під час бойових дій в АТО. В цих навчальних закладах та Тишківській  загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 оформлено куточки пам’яті, де висвітлено матеріали про загиблих героїв, що виконували свій  патріотичний обов’язок в зоні бойових дій АТО.
   Результативність роботи національно – патріотичного виховання певною мірою залежить від професійної підготовки педагогів. В цьому навчальному році на базі Помічнянської ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 відбувся семінар - практикум заступників директорів з виховної роботи, проблемою якого була: «Національно-патріотичне виховання в школі. Сучасний етап».
   Протягом першого семестру в навчальних закладах (відповідно до планів виховної роботи) були проведені батьківські збори у класних колективах, на яких розглядалися питання щодо роз’яснення ролі сім’ї, як основи виховання громадянина – патріота України.
   Питання виховання поваги до людей державотворців – як історичних постатей – один з напрямків роботи з учнями, якому приділяється належна увага у закладах освіти.
Для розвитку патріотичної свідомості учнів старших класів вчителем історії та правознавства Колісніченком С.В. Помічнянської ЗШ №1 проведено лекцію «Десиденти-пассіонарії вітчизняної державності» та організовано дебати «Десиденти-патріоти чи фанатики?».
   Для виховання патріотичної свідомості підростаючого покоління школярі району взяли активну участь у Всеукраїнській акції «Лист пораненому». Переважна більшість учнів навчальних закладів індивідуально направили листи, дитячі малюнки, вироби військовослужбовцям, які отримали поранення внаслідок виконання бойових завдань в рамках проведення заходів антитерористичної операції та знаходяться на лікуванні, проходять реабілітацію у військових медичних закладах Міністерства оборони України.
   З метою формування патріотичних почуттів, національних світоглядних позицій, ідей, поглядів і переконань на основі цінностей вітчизняної та світової культури, виховання готовності до захисту Батьківщини учнівськими та педагогічними колективами проведено благочинну акцію «Підтримай свою армію сьогодні, щоб не годувати чужу завтра». В рамках акції організовано благодійні ярмарки «Допоможи солдату» та концерти художньої самодіяльності. На виручені кошти придбано спецодяг, термобілизну,  предмети особистої гігієни тощо та передано адресно воїнам-землякам, що виконують свій  патріотичний обов’язок  в зоні АТО.
Переглядів: 662 | Додав: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Обласний педагогіч
Обласний педагогічний Марафон Штрихи до портрета Василя Сухомлинського
Учитель року 2018
Учитель року-2018
Новий навчальний рік
Про організацію
навчально-виховного
процесу
у 2018/2019 н.р.
Результати
Результати ІІ етапу
Всеукраїнських
учнівських олімпіад
2018-2019 н.р.
ЗНО
Одеський регіональний
центр
оцінювання якості
освіти
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні посилання
Архів записів