П`ятниця, 26.04.2024, 16:19
Комунальна установа
"Добровеличківський методичний центр
педагогічної майстерності"
Вітаю Вас Гость | RSS
//
Меню сайту
Статистика
...
Всього: 111
Нових за місяц: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0

Хлопців: 31
Дівчат: 79
Форма входу
Погода
Головна » 2016 » Березень » 24 » Педагогічний міст Вільшанка – Добровеличківка
08:29
Педагогічний міст Вільшанка – Добровеличківка
   23 березня 2016 року відбувся педагогічний міст Вільшанка – Добровеличківка. «Інноваційні технології організації навчально-виховного процесу шляхом реалізації Державного стандарту початкової загальної освіти» - проблема, яка об’єднала колег однодумців.
   Зустріли гостей біля географічного центру України працівники районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, центру дитячої та юнацької творчості та хореографічний гурт «Веселка» (керівник Думенко Н.В.). Урочистий початок задав настрій на плідну співпрацю колег впродовж  дня.
   Програмою педагогічного мосту передбачено ознайомлення з умовами організації навчально-виховного процесу в початковій школі, яке щиро запропонував колектив Добровеличківського НВК «Загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів №2 – гімназія». В рекреації навчального закладу учнівський та педагогічний колектив гостинно привітав та запросив до коротенького екскурсу класними кімнатами, в яких триває цікаве і пізнавальне шкільне життя дітвори. Родзинкою шкільного колективу є музейна кімната історії навчального закладу. Гості були вражені від отриманої цікавої інформації та кількості оформлених експонатів, які були представлені їхній увазі.
   Продовження  педагогічного мосту відбувалось у  Добровеличківському  навчально-виробничому комбінаті, в якому радо гостей зустріла директор Вінярська О.В. та дружній педагогічний колектив закладу.
   Колеги із сусіднього району оглянули виставку «Вернісаж дитячих талантів», яку організував центр дитячої та юнацької творчості, якою були дуже захоплені.
   Далі зустріч набула ділового та суто професійного характеру. Методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту РДА Лариса Попроцька ознайомила колег з основними кроками професійного вдосконалення вчителів початкової ланки освіти району та запропонувала взяти участь у методичному коучингу з проблеми: «Теорія розв’язування винахідницьких завдань (ТРВЗ) як технологія системного мислення. Функціонально системний аналіз (ФСА) – головний інструмент ТРВЗ».
   Теоретично окреслила основні принципи та розкрила поняття Зогова Олена Тимофіївна і презентувала на прикладі своїх відео уроків проблему: «ТРВЗ як основна форма розвивального навчання молодшого школяра. Особливості моделювання ФСА в навчально-виховному процесі молодших школярів».
   Продовжила думку своєї колеги Канівець Інна Адольфівна, яка розкрила питання «Роль творчої уяви на основі ТРВЗ-технології. Основні властивості та генетичний аналіз об’єкта». Запропонувала увазі гостей декілька ігор, які носять  ціленаправлений розвивальний характер та продемонструвала відео з їх практичним застосуванням.
   Підсумок діяльності творчо працюючих педагогів з актуальної проблеми підвела керівник районної проблемної лабораторії вчителів початкових класів Дмітрієва Світлана Анатоліївна висвітленням питання: «Порівняльна характеристика об’єктів дослідження та емоційність в ставленні до них. Алгоритми складання порівнянь, метафор, загадок. Використання прийомів емпатії в роботі над поняттям». Світлана Анатоліївна яскраво продемонструвала розкриття цього питання відео фрагментами, зафіксованими під час роботи із своїми учнями та прокоментувала їх. Для колег ця педагогічна технологія нова, ще не пізнана, тому ми сподіваємось на подальшу співпрацю.
   Також  гостей дуже вразила діяльність Врадій Тамари Анатоліївни з проблеми: «Ейдотехніка в системі загальноосвітньої школи». Тамара Анатоліївна презентувала використання даного питання та його практичне спрямування  проведенням майстер-класу.
   На завершення колеги під час круглого столу мали можливість висловити свої враження від почутого та побаченого з досвіду наших творчих педагогів.






Переглядів: 638 | Додав: LavrenyukVV | Рейтинг: 3.8/4
Всього коментарів: 0
Обласний педагогіч
Обласний педагогічний Марафон Штрихи до портрета Василя Сухомлинського
Учитель року 2018
Учитель року-2018
Новий навчальний рік
Про організацію
навчально-виховного
процесу
у 2018/2019 н.р.
Результати
Результати ІІ етапу
Всеукраїнських
учнівських олімпіад
2018-2019 н.р.
ЗНО
Одеський регіональний
центр
оцінювання якості
освіти
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Корисні посилання
Архів записів