Четвер, 28.03.2024, 11:14
Комунальна установа
"Добровеличківський методичний центр
педагогічної майстерності"
Вітаю Вас Гость | RSS
//
Меню сайту
Статистика
...
Всього: 111
Нових за місяц: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0

Хлопців: 31
Дівчат: 79
Форма входу
Погода
Головна » 2018 » Березень » 29 » Майстер-клас вчителів англійської мови
19:48
Майстер-клас вчителів англійської мови

29 березня 2018 року в КЗ «Добровеличківське НВО» вчителі англійської мови закладу Виштикайло Ірина Василівна та співдоповідач Бас Алла Вікторівна провели майстер клас на тему «Хмарні технології на уроках англійської мови».

Хмарні технології (англ. Сloud Technology) — це парадигма, що передбачає віддалену обробку та зберігання даних. Ця технологія надає користувачам мережі Інтернет, доступ до комп'ютерних ресурсів сервера і використання програмного забезпечення як онлайн-сервісу.

Людина ХХІ століття повинна володіти багатьма компетентностями, у тому числі й інформаційною. Користуючись онлайн-сервісами у контексті інформаційної компетентності людина розвиває також критичне мислення (створення ментальних карт), креативність (створення колажів, живих презентацій, онлайн дошок), співпрацю (спільне редагування файлів), комунікативні навички (спілкування онлайн).

Ірина Василівна розповіла про створення онлайн колажів http://www.getloupe.com, ментальних карт https://coggle.it/, інтерактивного відео https://h5p.org, стрічок часу https://h5p.org,  генератору словникових завдань https://Quizlet.com. Алла Вікторівна поділилася досвідом роботи із використання сервісу для створення інтерактивних завдань http://learningapps.org. Були використані генератор чисел Google https://goo.gl/22Akkt та сервіс Google Trends https://trends.google.com/trends/. Педагоги в ролі учнів практикували використання онлайнових ресурсів в штучному навчальному середовищі.

Вчителі англійської мови обговорили використання онлайн сервісів у парадигмі компетентностей Людини ХХІ століття. Так, як у сільській місцевості не завжди є доступ до мережі Інтернет, тому колеги підібрали офлайнові аналоги хмарним ресурсам.

Потім у кабінеті інформатики всі долучилися до створення онлайн-колажу у сервісі Padlet https://padlet.com, що використовують для створення онлайн-дошок. Педагоги поділилися своїми враженнями та тим, які сервіси використають у своїй педагогічній діяльності. Ось, що у нас вийшло https://goo.gl/jFvv4E. І в кінці майстер-класу релаксували на сервісі Thisissand https://thisissand.com/.

Хмарні технології зацікавлюють учнів, мотивують, роблять урок яскравішим, продуктивнішим, тренують і розвивають креативність, індивідуалізують і кооперують, дають можливість учасникам навчального процесу вдосконалювати свої навички з предмету та пізнавати світ.
         
                             
           
                                   
     
                             

Переглядів: 475 | Додав: Личко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Обласний педагогіч
Обласний педагогічний Марафон Штрихи до портрета Василя Сухомлинського
Учитель року 2018
Учитель року-2018
Новий навчальний рік
Про організацію
навчально-виховного
процесу
у 2018/2019 н.р.
Результати
Результати ІІ етапу
Всеукраїнських
учнівських олімпіад
2018-2019 н.р.
ЗНО
Одеський регіональний
центр
оцінювання якості
освіти
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Корисні посилання
Архів записів